2009. február 20., péntek

Mexicoi világbajnokság végsö beszámolo.

Hosszas és kalandos, néha kellemetlen meglepetesekkel tarkitot verseny volt.
A verseny feléig tudtam tartani a napi beszámalot, de utana már a faradtság és a lassan sullyedésben levö lelkiálapot amely a csapatot uralma ala vette, meg a gyenge internet, jo ok volt hogy hanyagoljam ezt a részet. Lehet hogy akkor kellett volna irni, hisz az akkori pilanatti hangulatot nehéz utolag visszáadni. De igy utolag erdekes és sok tanulsaggal járro verseny volt amelyen számomra bebizonyosodott, hogy barmennyire is nyerni akar egy versenyt a pilotának nem szabad szem elol tévesztenie, hogy a siklóernyözés életveszélyesse valhat pillanatok alatt, ha a biztonsági hatarokat tul szukre szabjuk.
A nagycsapatok hosszas versenytapasztalattal rendelkezö pilotái sokszor feszegetik ezeket a határokat. A gyengébben felkészült és kevesebb tapasztalattal rendelkezö pilota számára ezek a sikeres feszegetesek egy elö peldát nyujtanak arra hogy ha gyözni akar, akkor azt ugy kell tenni. Hamar megfeledkezunk arrol, hogy a több ezer orával rendelkezö piloták sokkal jobban belátjak a terepen lévö, csapdaként működö lee- oldalt, vagy egyes turbulens zonát sokkal ugyesebben vagy hatekonyabban elkerulnek. A teljesitmenyt akarastol elhomalyosodott elmék gyumölcse volt a Mexicoi sok mentöernyö nyitás (hivatalos források szerint14 , szájbeszed szerint pedig 24), ugyonakkor a sok fáraszállás, meg sok másik kisebb vagy nagyobb baleset.
Én személyesen nagyon elgondolkoztam azon, hogy miert tobb mint 20 ev sikloernyös versenyzés után ennyire veszelyessé tesszuk sokszor sajat magunknak azt ami tulajdonkeppen egy orommel teli és kellemes idötöltés kellene hogy legyen!? És egyetlen válasz amit találtam, tobb napos töprengés utan az, az hogy csak az ugymond kakaskodás az egyetlen az ami sokszor kiváltsa belölunk ezt a vakmeröséget, hisz a siklóernyös versenyekböl nem lehet elgazdagodni söt meg egy nyugodt oregkort sem lehet biztositani, tehát amig tart az egesz egy jo szorakozás kellene hogy legyen, ami sajnos neha élet-halal kuzdeleme fajul.
Fotok a V.B. rol

2 megjegyzés:

  1. Igazat beszélsz Pisti! De tudjuk, hogy az élet minden területén így működnek a dolgok!!!
    Üdv és azért irígykedek, hogy egy ilyen versenyen ott lehettél! :)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés