2009. január 31., szombat

Sikloernyos V.B. 6.futam

Tegnapi hosszu futam utan mindenki fáradt volt, ezért a szervezök ugy döntöttek egy rövideb futam lesz kiirva.
84 km- es haromszöget irtak ki, egy elégge huncut kezdettel a fensikon. Ez a kezdo rész bizonyult a legnehezebbnek hiszen az alacsony felhöalap és az erös szembol jövö szél megnehezitette a fensikon az átjutást. Nekem is nagyon nehezen sikerult ez az elso szakasz es lemaradtam a tömegtöl. 3 másik pilotával értunk ki a gerinc déli oldalara az erös szembeszélben. Itt mindenki a saját utját valasztotta és 3 három iranyba mentunk, 10 km-rel odebb ujra találkoztunk a Tres Reys nevezetu pontnál és onnan már egyut mentunk.





Magasra ki lehetett tekerni és a terep itt már csak 1800-2000 m magas volt, a felhöalap 3400 kőrul; jol haladva utolértem egy pár elmaradott pilotát és az utolso elötti fordulopontnál már tizen festettuk a levegöt.
A fordulopontot alacsonyan értem el és arnyékos is volt, ezert ugy döntöttem, hogy mivel meg van 30 km nem töltöm az idöt a gyenge lejtoszélben és elindultam. Atugorva a gerincet hatalmas sullyédesben erkeztem a következö termikhelyre és nagyon alacsonyan, szerencsemre jol elöre láttam hogy hol válhat le es sikerult kitekerni egy utoso felhoalapot.
Már meg volt a táv gondoltam, csak nehogy a végét elrontsam, igy még ketszer felhöig tekertem
a biztonság kedveért és 1000 m plusz magasságal érkeztem a célba.
Sokat fotoztam és boldog voltam hiszen 13 futamot repultem egymás utan celba éres nélkul eddig, már nagyon le voltam törve. Jol jott végre ez a kis siker, de nem sokaig tartott az öröm mámor hisz leszállásom elso hire az volt, hogy egy halálos baleset tortent a futam alatt, egy svájci pilota áletét vesztette.
Következö nap piheno napnak volt tervezve tehat kipihenjuk magunk és remélem tudok képeket is rakni föl.

A Valle de Bravo-i tó

3 megjegyzés:

  1. Jelentkezésed előtt érkezett a hír a szörnyű eseményről, de nevet vagy egyéb infót nem tudtam!
    Nagyon rossz érzés volt!....
    Gratulálok a célbaérős futamhoz! Nagyon sok nap van még hátra de már ismered az utat. :) fotózz, videózz sokat és élvezd a repülést! Vigyázz magadra!!!

    VálaszTörlés
  2. Sajna a rossz hír mindennkit letör,de neked gratulálok a célhoz!!!
    Csak így tovább, szorgalmasan!!!

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés